Turn-key-projecten

De term sleutel-op-de-deur (of turn-key) staat voor het concept waarbij één enkele firma ervoor zorgt dat een project geheel gebruiksklaar wordt opgeleverd. De term wordt frequent gebruik bij nieuwbouw.

Opdrachtgevers vinden turn-key projecten interessant doordat de aannemer hen alle zorgen van het project, van ontwerpfase tot en met de oplevering, uithanden neemt. Dit zorgt er tevens voor dat opdrachtgevers één aanspreekpunt hebben. Op een turn-key project kan een aannemer verschillende onderaannemers inzetten, echter blijft de aannemer wel het aanspreekpunt van de opdrachtgever. Voordat het project start is de totaalprijs bekend bij de opdrachtgever. Bij normale bouwprojecten waarbij de opdrachtgever zelf de regie in handen heeft ligt de prijs echter lager dan bij turn-key projecten. De aannemer laat de opdrachtgever voor deze regierol betalen.

Voor een opdrachtgever is het een geruststellende gedachte om alles over te dragen aan de aannemer. De aannemer zoekt alles uit op het gebied van regelgeving, bestemmingsplan en de prijzen. Daarnaast levert het de  opdrachtgever nog veel tijd op. Vaak is van te voren besproken wanneer precies een turn-key project wordt afgerond.

Het is dan nog een kwestie van de sleutel rond te draaien vandaar de naam turn-key

(Aan)vragen?

Zijn er vragen? laat hier uw berichtje achter!

    captcha

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.