Renovatie pannendaken

Een bestaand oud dak met bemoste dakpannen, golvend van de doorgezakte onderconstructie en diverse kleuren en soorten, echt authentiek het lijkt zo mooi. Maar vochtplekken onder het dak duiden erop dat al langer bij regen, het water tussen of door de pannen heen gaat. Dan is de tijd aangebroken om eens te gaan denken aan een dakrenovatie.

Keramische dakpannen gaan afhankelijk van de kleisoort vaak niet langer dan 60 of 80 jaar mee. De pannen zijn dan broos en breken bij de minste of geringste belasting. Een andere oorzaak van lekkage kan zijn dat de ondersteunende constructie is doorgezakt en of zelfs hier en daar gebroken is waardoor de pannen niet meer goed op elkaar aansluiten.

Tevens kan men bij eerder reparaties andere pannen gebruikt hebben dan het origineel, waardoor de aansluiting van de pannen niet perfect is waardoor er weer lekkages kunnen ontstaan. Aannemersbedrijf Gebroeders Luiking kan u in deze situatie een goed advies geven.

De renovatie van een pannendak is wat complexer dan het aanbrengen van een pannendak in de nieuwbouw. Aangezien er meestal geen bouwkundig tekenaar bij de renovatie is betrokken, is het aan ons de taak om te beoordelen en te controleren of de nieuwe gewenste dakbedekking geschikt is voor de bestaande dakconstructie. Na controle en inmeting van de bestaande dakconstructie kunnen wij u een gedetailleerde offerte uitbrengen.

Bij een dakrenovatie voeren wij alle bijkomende timmerwerken uit, hierbij te denken valt aan het vervangen van goot en overstek constructies, het vervangen van het dakbeschot en het plaatsen dakramen, lichtkoepels en of Solartubes. Desgewenst verzorgen wij ook voor u  de eventuele lood en zinkwerken.

Een bestaand oud en niet geïsoleerd dak zal jaarlijks een fortuin kosten door energieverlies. Warmte stijgt immers naar boven. Door bij dakrenovatie isolatie aan te brengen kan dit energie verlies worden voorkomen. Het energie budget van de gemiddelde woningen in Nederland wordt voor de helft besteed aan verwarming. Een besparing op het verwarmingsbudget is dus mogelijk met goede isolatiemethoden. Om het milieu te besparen is de internationale druk erg hoog. Daar waar de Nederlandse overheid de opgelegd normen wil behalen, is er een subsidie regeling voor huiseigenaren die hun woning op isolatie gebied willen renoveren.

(Aan)vragen?

Zijn er vragen? laat hier uw berichtje achter!

    captcha

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.