Gevelrenovatie

Goed onderhoud voor een waardevol bezit zoals voor uw woning of bedrijfspand? Een gevel van een woning of bedrijfspand kan door weersomstandigheden vervuild en beschadigd raken. Voor de renovatie van uw woning en of bedrijfspand is het dus belangrijk deskundige hulp in te roepen. Aannemersbedrijf Gebr. Luiking heeft de kennis en de ervaring, de gevels van woning en of bedrijfspand te herstellen in de oorspronkelijk staat.

Het verwijderen van de voegen is een werk, waarbij een grote mate van deskundigheid komt kijken. Het uiteindelijke resultaat van het verwijderen van de voeg is afhankelijk, van welk gereedschap, en de methode die er gebruikt wordt, en of de voeg gehakken of geslepen moet worden. Het vergt uiterste precisie van onze vakmensen wanneer er geslepen of gehakken wordt, zodat schade aan het metselwerk achterwegen kan blijven. Het verwijderen van de voeg dient te gebeuren op voldoende diepte en in ieder geval tot aan de schone metselspecie. Wanneer de voegen verwijderd worden, verwijderen we ook de kapotte en de overtollige gevelstenen.

Om uw woning of bedrijfspand een mooie en frisse indruk te geven is het mogelijk uw gevels te reinigen. Iedere gevel is anders, die ook weer anders reageren op weersomstandig heden, en natuurlijk de ouderdom. Het metselwerk, en de beton in uw gevel kunnen worden aangetast door stof, eventueel planten, en natuurlijk zure regen. Er zijn verschillende manier om de gevels van uw woning of bedrijfspand te reinigen. De meeste gebruikelijke methoden is het reinigen onder hoge druk met water, maar zandstralen is een goede manier om uw gevels te reinigen.

Bij duurzaam voegwerk zijn er een aantal rand voorwaarden waarbij het proces van het voegwerk moet voldoen. De voegen moeten worden schoongemaakt, en men moet het vochtgehalte van de gevelstenen vast stellen. De voegspecie moet bestaan uit de juiste samen stelling (zand, cement, en eventueel een kleurstof). Wanneer de voegen zijn aangebracht, deze goed te verdichten, en daarna beschermen tegen uitdrogen en uitspoelen door regen. Het eind resultaat van het voegwerk, is de samenstelling en de kwaliteit van de voegmortel, en niet te vergeten het vakmanschap van de voeger.

Bepaalde steensoorten worden na verloop van tijd poreus door vocht, schimmels, mos en algengroei kunnen vervelende hinder aan uw gevel veroorzaken, met als gevolg de eventuele vorstschade. Door de gevel te impregneren kunt u ervoor zorgen dat de gevel niet poreus, naar waterafstotend wordt. Vochtwerend maken van een gevel heet impregneren. Het risico van schade aan het metselwerk in uw gevel wordt hierdoor verkleind, en zelfs voorkomen.

(Aan)vragen?

Zijn er vragen? laat hier uw berichtje achter!

    captcha

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.